Goed begonnen is half gewonnen
- Begin met de juiste tools te kiezen, een schuurborstel voor het grof vuil en een sponsje voor het laatste laagje vuil.
- Om te voorkomen dat er aangekoekte resten ontstaan spoel je eerst het bestek, de borden, glazen en pannen af.
- Schob vervolgens ook met de schuurborstel de grove lagen vuil weg.
- Hele vuile keukengereedschappen kan je laten weken in warm water zodat het aangekoekt vuil gemakkelijker los komt.
- Maak vervolgens de afwasbak proper.
Het echte werk
- Vul de afwasbak met warm water en voeg het afwasmiddel pas toe als de bak bijna vol is, dan krijg je niet zo veel schuim.
- Je kan het best beginnen met de glazen en het bestek.
- Het afwaswater is dan nog het properst, dit zorgt ervoor dat het blinkt.
- Doe vervolgens de borden in de afwasbak en als laatste de pannen, hiervan word het water het smerigst.
- Laat de vaat uitlekken en droog hem vervolgens af. Je kan best een poleerdoek voor de glazen gebruiken, deze laat geen pluisjes en strepen achter.