black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

Huishoudhulp, maar ook heldin: Dominique redde het leven van haar klant
26 juni, 2024
Deel via:

Dominique Husson (52), sinds 2019 huishoudhulp bij het kantoor van TRIXXO Dienstencheques in Hoei, gaat veel verder dan enkel haar takenpakket. In december 2023 verrichte ze een heldendaad voor één van haar bejaarde klanten (83), waardoor ze volgens de dokter van de klant een leven redde.

Dominique: "Ik heb deze klant intussen tweemaal bezocht in het ziekenhuis. Ze is me erg dankbaar."

  • Naam: Dominique Husson
  • Woonplaats: Amay
  • Leeftijd: 52 jaar
  • Burgerlijke staat: Getrouwd
  • Vrije tijd: Flexi-job in de horeca (trouwfeesten) en rommel- en antiekmarkten
  • Lievelingsmuziek: Queen

Dag Dominique, kan je ons wat meer vertellen over wat er is gebeurd?

Elke dinsdag ga ik als huishoudhulp langs bij een oudere dame, totdat ze een keer de deur niet opende. Dat is niet van haar gewoonte, dus stelde ik me er toch vragen bij. Ik heb 25 minuten lang aan de deur staan bellen. Toen ik aan het raam ging kijken, was haar bed leeg. Uiteindelijk heb ik de deur zelf geopend en mijn klant op de grond teruggevonden. Ze was gevallen en heeft gedurende 4 dagen zonder eten en drinken moeten overleven. Ze zag lijkbleek en was compleet gedehydrateerd. Ik was de eerste persoon die ze te zien kreeg op 4 dagen tijd, zelfs haar vaste verpleegkundigen hadden rechtsomkeer gemaakt toen ze voor een gesloten deur stonden.

Wat heb je toen gedaan?

Ik heb haar meteen overeind geholpen en haar zoon opgebeld om hem op de hoogte te brengen van de situatie. Hij heeft de huisarts gebeld en al snel kwamen ze mevrouw ophalen met de ambulance. Ik bleef bij haar thuis achter om op te ruimen.

Heb je een goede band met de klant in kwestie?

Zeker en vast. We kunnen het erg goed met elkaar vinden en ze heeft zelfs een bijnaam voor me, Nounou. Ik heb haar intussen tweemaal bezocht in het ziekenhuis en ze is me erg dankbaar, zegt dat ik haar leven gered heb. Haar zoon heeft me ook al bedankt voor mijn hulp. De kans is groot dat deze dame niet meer zal terugkeren naar huis. Ze bevindt zich in een revalidatiecentrum en is nog steeds erg verward.

Er werd ons verteld dat jij zeer op prijs wordt gesteld door al je klanten.
Als jij een vervanging mag doen, vragen ze zelfs vaak of jij mag blijven komen.
Als dat geen mooi compliment is!

Ik heb een goede band met al mijn klanten en doe mijn werk ook graag. Vooral het sociale contact bevalt me enorm. Voordat ik bij TRIXXO werkte, werkte ik als schoonmaakster in een ziekenhuis. Als ik mag kiezen, verkies ik om bij de mensen thuis te werken.

Waarom werk je graag bij TRIXXO?

TRIXXO is een fijn bedrijf. De consulenten zijn vriendelijk en alles is altijd correct geregeld. Ik mag zeker niet klagen. Verder verplaats ik me ook met het openbaar vervoer of met de TRIXXO scooter, aangezien ik dankzij deze job op maximum 10 km van mijn thuis kan werken.

Word jij binnenkort net als Dominique huishoudhulp bij TRIXXO? Solliciteren kan hier.

TRIXXO Nieuws

Bekijk ook deze artikels