black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

Recept - Bacalhau com natas, Elisabete Da Silva, consulente kantoor Elsene
04 maart, 2021
Deel via:

Dankzij de roots van Elisabete kunnen we genieten van dit heerlijk Portugees gerecht. Een populaire Portugese ovenschotel met kabeljauw.

Ingrediënten (voor 2 pers.)

  • 300 gr bacalhau,
  • 300 gr aardappelen,
  • 1 flinke ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 laurierblad,
  • Olijfolie,
  • 20 gr boter,
  • 20 gr bloem,
  • 100 ml slagroom,
  • ½ l melk,
  • Zout
  • Peper,
  • Nootmuskaat,
  • Olie om in te frituren.

Zo ga je te werk:

  • Kook de ontzoute bacalhau in water (gedroogde kabeljauw die je de dag ervoor moet ontzouten) en breek hem dan in stukjes. 
  • Schil en snijd de aardappelen in kleine vierkantjes en bak ze in olie. 
  • Snij de uien en knoflook in zeer kleine stukjes en bak ze in olijfolie met laurier, kruid met peper en zout naar smaak. 
  • Meng de bacalhau met het getemperde mengsel, laat 10 minuten sudderen en verwijder het laurierblad. 
  • Leg de gebakken aardappelen in een vuurvaste schotel, vervolgens het bacalhau / knoflook / uienmengsel en bedek met bechamelsaus en/of crème fraîche. 
  • Bak 30 minuten in de oven op 180º C.

Smakelijk! 

TRIXXO Nieuws

Bekijk ook deze artikels