Ingrediënten (voor 2 pers.)
- 300 gr bacalhau,
- 300 gr aardappelen,
- 1 flinke ui,
- 2 teentjes knoflook,
- 1 laurierblad,
- Olijfolie,
- 20 gr boter,
- 20 gr bloem,
- 100 ml slagroom,
- ½ l melk,
- Zout
- Peper,
- Nootmuskaat,
- Olie om in te frituren.
Zo ga je te werk:
- Kook de ontzoute bacalhau in water (gedroogde kabeljauw die je de dag ervoor moet ontzouten) en breek hem dan in stukjes.
- Schil en snijd de aardappelen in kleine vierkantjes en bak ze in olie.
- Snij de uien en knoflook in zeer kleine stukjes en bak ze in olijfolie met laurier, kruid met peper en zout naar smaak.
- Meng de bacalhau met het getemperde mengsel, laat 10 minuten sudderen en verwijder het laurierblad.
- Leg de gebakken aardappelen in een vuurvaste schotel, vervolgens het bacalhau / knoflook / uienmengsel en bedek met bechamelsaus en/of crème fraîche.
- Bak 30 minuten in de oven op 180º C.
Smakelijk!