black decorative triangle
TRIXXO Dienstencheques

Nieuws

TRIXXO recept - Luikse gehaktballetjes
27 november, 2020
Deel via:

Recept van Maria Perez, consulente van TRIXXO Dienstencheques Luik.

Ingrediënten (voor 6 pers.):

  • 500 g gehakt van varkensvlees,
  • 500 g gehakt van rundvlees,
  • 4 sneetjes sandwichbrood (zonder korst) gedrenkt in melk,
  • 5 fijngesneden uien,
  • 1 bosje fijngehakte peterselie,
  • 2 eieren,
  • Peper en zout,
  • Nootmuskaat,
  • Paneermeel,
  • Bruine suiker,
  • Rode wijnazijn,
  • 1 l vleesbouillon,
  • Siroop,
  • Kruidnagel, laurier, tijm,
  • Jeneverbes,
  • Rozijnen.

Zo ga je te werk: 

  1. Meng het vlees, het uitgelekte brood, 1 gesnipperde ui, de peterselie en de eieren tot een homogeen mengsel. 
  2. Rol de gehaktballetjes tot ongeveer 120 g elk (met de hand).
  3. Bak ze in een pan in boter.

Bereiding van de saus:

  1. In de jus van het vlees, 4 in plakjes gesneden uien bruin, besprenkelen met een snufje tijm, bruin laten worden.
  2. Voeg 4 eetlepels bruine suiker toe om een karamel te vormen en blus af met een scheutje rode wijnazijn.
  3. Voeg 1 liter vleesbouillon of water toe waarin 2 blokjes vleesbouillon zijn opgelost.
  4. Breng aan de kook en verwerk 4 goede eetlepels siroop en 4 kruidnagels en een paar jeneverbessen.
  5. Breng op smaak met peper en zout en 2 laurierblaadjes. Laat 30 tot 35 minuten koken.
  6. Voeg aan het einde van het koken een paar rozijnen toe en bind met maïzena of met een bewerkte boter (50% boter en 50% bloem).
  7. Pas de kruiden aan.
  8. Leg de gehaktballetjes in de saus en laat enkele minuten sudderen op zeer laag vuur.

Smakelijk!

    TRIXXO Nieuws

    Bekijk ook deze artikels