Benodigdheden (4 pers.)
Burgers
- 1 ui (gesneden);
- 2 teentjes knoflook (gesneden);
- 1 blik zwarte bonen (uitgelekt);
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder;
- 1 theelepel komijn;
- 1 handje mais;
- Zout & peper;
- 4-5 eetlepels havermout.
Tomatensalsa
- 4 tomaten;
- sap van 2 limoen.
Dressering
- 4 broodjes;
- Avocado;
- rode ui en sla.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook voor 3-4 minuutjes.
- Doe de zwarte bonen samen met de gebakken ui en knoflook in een keukenmachine.
- Voeg ook het paprikapoeder, komijn en mais toe. Laat even kort mixen tot een
stevig maar grof mengsel. - Roer de havermout door de zwarte bonen mix en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
- Maak met je handen 4 burgers van het mengsel en leg ze op een ingevette bakplaat (of rooster met bakpapier).
- Zet de burgers 16-20 minuten in de oven en draai ze tussendoor even om.
- Maak de tomatensalsa door de tomaat te snijden en te mixen met het limoensap, koriander, mais, knoflookpoeder en zout & peper.
- Serveer de burgers op een broodje met de salsa, sla, avocado en rode ui.
Heb jij een leuk recept dat je wilt delen? Stuur het naar gazet@trixxo.be.