Vegan burgers met Mexicaans tintje

  • mei 16, 2019

Zin in een lekker vegetarisch gerecht? TRIXXO Home collega Ellen bezorgde ons haar recept voor heerlijke vegetarische zwarte bonen burgers.

Benodigdheden (4 pers.)

Burgers

  • 1 ui (gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (gesneden),
  • 1 blik zwarte bonen (uitgelekt),
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder,
  • 1 theelepel komijn,
  • 1 handje mais,
  • Zout & peper,
  • 4-5 eetlepels havermout,

Tomatensalsa

  • 4 tomaten,
  • sap van 2 limoen.

Dressering

  • 4 broodjes,
  • Avocado,
  • rode ui en sla.

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook voor 3-4 minuutjes.
  • Doe de zwarte bonen samen met de gebakken ui en knoflook in een keukenmachine.
  • Voeg ook het paprikapoeder, komijn en mais toe. Laat even kort mixen tot een
    stevig maar grof mengsel.
  • Roer de havermout door de zwarte bonen mix en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
  • Maak met je handen 4 burgers van het mengsel en leg ze op een ingevette bakplaat (of rooster met bakpapier).
  • Zet de burgers 16-20 minuten in de oven en draai ze tussendoor even om.
  • Maak de tomatensalsa door de tomaat te snijden en te mixen met het limoensap, koriander, mais, knoflookpoeder en zout & peper.
  • Serveer de burgers op een broodje met de salsa, sla, avocado en rode ui.

Heb jij een leuk recept dat je wilt delen? Stuur het naar gazet@trixxo.be.