Dienstencheques

Wat zijn dienstencheques?

Dienstencheques

Dienstencheques zijn een betaalmiddel waarmee je goedkoop beroep kan doen op hulp in het huishouden. Een dienstencheque kost €9, maar door de fiscale aftrek geniet je van een meer gunstig tarief.  Heerlijk toch?!

Waarvoor
dienstencheques
gebruiken?

In ruil voor één dienstencheque kan je één uur huishoudhulp betalen. Zij kunnen verschillende taken voor je uitvoeren, waardoor je zelf minder tijd moet spenderen in het huishouden. Denk maar aan poetsen, wassen, strijken, maaltijden bereiden of boodschappen doen.

Dienstencheques
kantoor
in de buurt

Stel een vraag aan een TRIXXO dienstenchequeskantoor bij jou in de buurt en zorg onmiddellijk voor meer vrije tijd voor jezelf!

Bestel
dienstencheques
bij Sodexo

Wil je gebruik maken van dienstencheques? Schrijf je dan in bij Sodexo.

De inschrijving is volledig gratis en ook gemakkelijk.

Heb je hiervoor hulp nodig? Geen enkel probleem, onze consulenten helpen je graag verder.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
over dienstencheques

Hoeveel kost een dienstencheques?

In Vlaanderen: een dienstencheque kost slechts 9 euro, maar na fiscale aftrek zal dit uiteindelijk zelfs maar 7,20 euro kosten.

In Brussel: een dienstencheque kost slechts 9 euro, maar na fiscale aftrek zal dit uiteindelijk zelfs maar 7,65 euro kosten.

In Brussel: een dienstencheque kost slechts 9 euro, maar na fiscale aftrek zal dit uiteindelijk zelfs maar 8,10 euro kosten.

Waar bestel ik dienstencheques?

Je kan dienstencheques bestellen via: Sodexo Vlaanderen, Sodexo Brussel of titres-services Wallonie. Afhankelijk van de regio waarin je woont.

Zodra je je gebruikersnummer ontvangen hebt, kan je dienstencheques bestellen.

Maak 9 euro per dienstencheque over op de bankrekening van Sodexo.

De minimale bestelling bedraagt 10 dienstencheques. Maar je bent niet gehouden aan veelvouden van 10: je kan ook 12, 15 of 23 … dienstencheques bestellen. Heel belangrijk: in het vak “gestructureerde mededeling” van je overschrijving moet je jouw gebruikersnummer vermelden.

Waarvoor mag ik dienstencheques gebruiken?

De dienstencheque is een betaalmiddel waarmee je een werknemer van een erkende onderneming kan betalen voor huishoudelijk werk.

De toegelaten activiteiten zijn nauwkeurig omschreven. Het gaat om werk in de privésfeer bij de gebruiker thuis of buitenshuis.

Hulp in de huishouding bij de gebruiker thuis:

  • Schoonmaken met inbegrip van de ramen.
  • Wassen en strijken.
  • Verstelwerk van strijkgoed.
  • Bereiden van maaltijden.

Hulp buiten het huis van de gebruiker wordt in de volgende gevallen toegestaan:

  • Boodschappen doen: wel enkel dagelijkse boodschappen zoals naar het postkantoor, de bakker of de apotheker gaan.
  • Strijken in een lokaal van de onderneming en niet bij jou thuis (inclusief verstelwerk aan het te strijken linnen).
  • Hulp bij verplaatsingen van een particulier of van een minderjarig kind, met een erkenning als mindervalide (soms is er voor het voertuig wel een attest van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer vereist).

In welke mate komt de overheid tussen in dienstencheques?

In Vlaanderen: een dienstencheque kost slechts 9 euro, maar na fiscale aftrek zal dit uiteindelijk zelfs maar 6,30 euro kosten.

In Brussel: een dienstencheque kost slechts 9 euro, maar na fiscale aftrek zal dit uiteindelijk zelfs maar 7,65 euro kosten.

In Brussel: een dienstencheque kost slechts 9 euro, maar na fiscale aftrek zal dit uiteindelijk zelfs maar 8,10 euro kosten.

Waar kan ik persoonlijke hulp krijgen?

De TRIXXO consulenten kunnen u persoonlijk begeleiden met alle vragen omtrent dienstencheques. Spring binnen of stel uw vraag via het contactformulier van onze website en onze consulenten helpen u graag verder!

Heb je vragen over het gebruik van dienstencheques of heb je hulp nodig?

Aarzel dan niet en contacteer ons nu!