beste betaler dienstencheques

Enkele rechtzettingen vanwege TRIXXO HOME – TRIXXO Talk

  • maart 7, 2019

Helaas liggen we de afgelopen maanden onder schot bij verschillende vakbonden. We doen er alles aan om deze verstandhouding te verbeteren, maar het meest belangrijke voor ons is en blijft de duidelijkheid in communicatie en het contact met onze collega’s, de huishoudhulpen van TRIXXO Home. En nog belangrijker dat jij, als huishoudhulp van de TRIXXO familie, er op vooruit gaat. Daarom klaren we graag wat zaken uit. Geen vage omschrijving, wel rechttoe rechtaan.

Allereerst willen we benadrukken dat TRIXXO Home en het nieuwe contract dat we aanbieden, als enige doel hebben om onze mensen er op vooruit te laten gaan. Jouw situatie als huishoudhulp wordt steeds individueel bekeken. Onze consulenten bekijken immers samen met jou welke situatie het meest voordelig voor je is. Ze zijn wel degelijk op de hoogte van het volledige plaatje, dus ook van de sociale wetgeving. Indien de overstap voor jou niet voordelig is, zullen we je dit ook niet aanraden. Jij behoudt alle keuze om al dan niet over te stappen van contract.

Er zijn heel wat zaken die we willen weerleggen. Zo wordt er beweerd dat je door de overstap je rechten bij werkloosheid zal verliezen. Echter als jij als huishoudhulp overstapt naar TRIXXO I – behoud je je anciënniteit. In geval van ontslag heb je dus recht op dezelfde opzegtermijn alsof de overstap nooit gebeurd is.

Ook zouden de maaltijdcheques een stap achteruit, in plaats van een stap vooruit zijn. Het ABVV beweert dat men bij TRIXXO VAANDEREN ook recht heeft op 4,5 EUR per gewerkte dag. Dat is niet correct. Binnen TRIXXO VLAANDEREN worden de maaltijdcheques per 7,6 uren berekend.

Concreet:

Stel, je werkt 25u per week, 5 dagen aan 5u per week. Dat betekent dat je op maandbasis gemiddeld 108,25 uren werkt. Qua maaltijdcheques:

TRIXXO VLAANDEREN: 108, 25 uren / 7,6 = 15 maaltijdcheques van 4,50 = 67,50 per maand.

TRIXXO I: 108,25 uren / 7,4 = 15 maaltijdcheques van €6 = €90

Zoals we eerder zeiden, het is ook steeds toegestaan om onder de oude voorwaarden te blijven werken. De keuze is aan jou!

Je mag je uiteraard ook laten informeren bij je vakbond alvorens de keuze te maken, het blijft immers jouw keuze. Echter zijn onze consulenten ook op de hoogte van het complete plaatje. Ze geven je met alle plezier individueel het gepaste advies, zodat jij de juiste keuze kan maken. Er zijn nog heel wat beweringen die we graag zouden weerleggen. Zit jij dus nog met vragen? Wij en ook jouw consulent staan steeds voor je klaar om jou te ondersteunen en te begeleiden in je keuze. Je vragen zijn ook steeds welkom via telefoon. Je kan ons steeds contacteren via de hotline: 0476/603160

Groeten,

Het TRIXXO Home team