Lekker de herfst in met TRIXXO – Heerlijke pompoenlasagna

  • november 10, 2019

Heerlijke pompoenlasagna

Een klassieker, met een twist! Een recept doorgestuurd door Evie Vanden Abeele (Home Maid).

 

Benodigdheden

• 500 g boerengehakt

• 600 g pompoen (vruchtvlees)

• 1 ui

• 100 g geraspte mozzarella

• 4 eetl. boter

•  5 dl melk

• 400 g tomatenstukjes (blik)

• 6 lasagnevellen

• 4 eetl. bloem

• 2 eetl. olijfolie

• Italiaanse kruidenmix

• Nootmuskaat en peper

Voorbereiding

• Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

• Schil ondertussen de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in dunne schijven van ± 1/2 cm dik.

• Leg de schijven open in een ovenschotel en bestrijk met 1 eetl. olijfolie.

• Laat de pompoenschijven ± 20 min. in de voorverwarmde oven garen.

• Snipper ondertussen de ui fijn.

Bereiding

• Verhit 1 eetl. olijfolie en bak de ui glazig. Doe er het boerengehakt bij. Prak fijn met een vork en bak ± 5 min. in een pan. Voeg de tomatenblokjes toe, meng en laat 10 min. sudderen op een zacht vuurtje. Kruid met peper en Italiaanse kruiden.

• Smelt ondertussen 3 eetl. boter in een steelpan en meng er de bloem onder. Laat het geheel drogen op een matig vuur.

• Neem het pannetje van het vuur en voeg geleidelijk en al kloppend de melk toe. Zet opnieuw op het vuur en meng goed tot een gebonden saus. Kruid met peper en nootmuskaat.

• Beboter een ovenschotel met 1 eetl. boter.

• Doe wat van het gehaktmengsel onderaan in de schotel. Beleg het met 2 lasagnebladen, wat witte saus en enkele pompoenschijven. Beleg een 2de maal met dezelfde ingrediënten. Leg er nog 1 laag gehakt en 2 lasagnebladen op. Eindig met de witte saus en met de geraspte mozzarella.

• Zet 35 min. in de voorverwarmde oven op 180° C.

Afwerking

• Dien op met een stukje brood en een groen slaatje.